Klar fremgang for de rødgrønne – og katastrofe for Høyre!

I dagens meningsmåling fra Norfakta for NRK er det rødgrønne regjeringsalternativet i siget fremover. Og det er SV som drar fremgangen. SV  har en fremgang på hele 2,1 prosentpoeng og får 9,2 % på målingen. Ap står omtrent på stedet hvil med 32,7 % (hadde 32,9 % i forrige måling), mens Sp har en svak tilbakegang på 0,7 prosentpoeng.

Samlet styrker altså de rødgrønne seg med 1,2 prosentpoeng.

For Høyre er målingen rein skjær katastrofe. Partiet noterer seg kun for 11,1 %, noe som er en ubetydelig tilbakegang fra forrige måling da partiet hadde 11,3 % – men en BETYDELIG nedtur etter at Høyre i lange tider har hatt fri adgang til landets presseredaksjoner for å snakke fritt om skatt, skole og samferdsel. Det ser rett og slett ut til at velgerne hverken liker partiets budskap eller ser Høyre som et troverdig alternativ til å styre landet de neste fire årene.

Frp faller med 0,7 prosentpoeng til 27,2 %. Krf går tilbake 0,4 til 6,3. Mens Venstre noterer seg for en pen frengang på 1,4 prosentpoeng til 6,2 % i målingen.

Men til tross for rødgrønn framgang ligger Ap/SV/Sp an til å mangle fire mandater på å sikre Jens Stoltenberg fire nye år som statsminister. Med dagens meningsmålingstall som valgresultat vil Norge kastes ut i en svært usikker politisk situasjon – der både statsministerspørsmålet, regjeringssamarbeid og politikk er helt i det uvisse.

Marerittet rykker stadig nærmere.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.