Høyre faller på enda en måling, alle de rødgrønne går fram!

I juli-målingen fra Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå, gikk Høyre fram og fikk 16,3 % oppslutning – den klart beste målingen på lang tid. I dag kommer august-målingen fra samme byrå, og Høyre går på en ny smell.

Målingen plasserer Høyre på kun 14,1 %. Dermed er partiet i trøbbel også på dette byråets målinger, og skal virkelig slite med å oppnå samme valgresultat som i 2005 – forøvrig et historisk elendig resultat for Høyre.

Samtidig går alle de tre rødgrønne partiene fram på målingen, som forøvrig er gjennomført ved hjelp av et webpanel og som alltid måler Arbeiderpartiet veldig lavt i forhold til snittet av målinger – og Frp veldig høyt i forhold til det samme snittet (mer om dette på Bernt Aardals websider).

Ap går fram med 1,0 prosentpoeng. SV går fram med 0,8 prosentpoeng og Senterpartiet fram med 0,5 prosentpoeng. Samlet rødgrønn framgang er dermed på 2,3 prosentpoeng den siste måneden.

Også Frp går fram (0,7 pp).

For Krf, Venstre og Rødt er det helt minimale endringer.

Mandatmessig er det like vanskelig å stol på denne målingen som det er når det angår den konkrete prosentoppslutningen. Målingen har som nevnt de avvikene som Bernt Aardal forklarer nærmere. I tillegg oppgir 83 % partipreferanse, noe som er langt høyere enn hva tilfellet er for valgdeltagelsen.

Men det går i allefall riktig vei når Ap/SV/Sp samlet går fram med 2,3 prosentpoeng og H/Frp går tilbake med 1,5 prosentpoeng.

Når i tilegg statsministerdebatten mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen på TV2 i går med all mulig tydelighet viste at Jens er den suverent beste kandidaten til denne jobben, bør velgerne skynde seg av sted – og legge en rødgrønn stemmeseddel i urnen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.