Haakon Lie tar et knusende oppgjør med høyresidas eldrepolitikk

Like før han døde, tok Haakon Lie et knusende oppgjør med høyresidas eldrepolitikk. VG bruker i dag hele forsiden og flere sider inne i avisen på dette oppgjøret, men har ikke lagt ut noe på nett. Det har imidlertid Dagbladet gjort, og det er knusende ord den avdøde Arbeiderparti-kjempen kommer med om høyresidas eldreomsorg, slik han opplevde den på kroppen i Oslo. Fra artikkelen sakser jeg:

«Vinteren før han døde bodde Lie selv på det offentlige sykehjemmet Midtåsenhjemmet, som drives av det privateide omsorgsselskapet Attendo etter kontrakt med Oslo kommune. I notatet bruker han sine egne erfaringer fra dette oppholdet for å underbygge kravene sine.

Lie går blant annet hardt ut mot anbudsdrift av sykehjem:

– «Attendo tjener penger på de eldre på en mest uetisk og umoralsk måte», skriver han, og beskylder Attendo for å sette pleiere til å gjøre blant annet rengjørings- og reparasjonsarbeid, i stedet for å gi pleierne tid til å ta seg av beboere best mulig.»

Det Haakon Lie angriper er privatiseringsbølgen, eldreomsorg på anbud og hvordan private driftsoperatører minimerer issatsen for de eldre – og i stedet maksimerer profitten.

Han angriper med andre ord de som grafser til seg fra fellesskapet!

Oslo er styrt av Frp og Høyre. Frp har byråden for helse og eldre. Og det er høyresidas politikk som får gjennomgå i notatet.

Eneste måten å unngå de forholdene som Haakon Lie beskriver, er jo å stemme rødgrønt – både ved stortingsvalg og ved kommunevalg!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.