– Pocketboka dør og e-boka kommer

– Jeg tror at vi vil få flere og smalere bokutgivelser, og at forlagene vil våge seg på flere risikable utgivelser, sier Eddy Robertsen i Elittera til Dagavisen i dag (22. juli).

Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal, er enig: – Jeg tror vi etter hvert vil se en vekst i uavhengige småforlag og privatpersoner som gir ut litteratur. Det vil kunne bli en litterær flora av en annen verden, sier Buset.

– Men norske romaner på papir vil nok overleve. Husk at romanen er en spesiell sjanger. Jeg tror papirboka vil overleve, men at pocketboka kommer til å stryke med. Førsteutgavene vil nok fortsatt komme på papir, men klassikerne blir elektroniske, sier Buset.

Edmund Austigzard, prosjektleder for Bokdatabasen, tror på flere relanseringer av bøker, og at den fysiske følelsen for boka alltid vil være der.

– Men med e-boka vil det bli enklere å lese det du har behov for der og da. Da kan du presist søke ut sitater, utdrag eller begreper du er ute etter. Og når tilgjengeligheten blir lettere, går forbruket opp.

Relaterte nyheter:
http://www.dagbladet.no/2009/07/22/kultur/litteratur/e-boker/7306314/
http://www.digi.no/818883/vil-bli-storre-enn-amazon

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.