Siv Jensen bagatelliserer promillekjøring etter promilledom mot Frp-politiker

VG, Dagbladet og TV2 slår opp at Frp-politiker Jan-Henrik Fredriksen er dømt for promillekjøring. Straffen er betinget fengsel i 16 dager med en prøvetid på to år. Han må også punge ut 80.000 til statskassen og mister førerkoret for ett år.

Hvorfor lager VG, Dagbladet og TV2 dette til en nyhet?

Fredriksen innser åpenbart selv at han har gjort noe svært dumt, og han har fått sin straff. At Frps partileder Siv Jensen forsøker å bortforklare og bagatellisere er egentlig det verste med saken, og verdt presseoppmerksomhet. Utover dette er saken temmelig anonym, i mine øyne. Promillekjøring er alvorlig, men det er ikke mer alvorlig at en stortingsmann kjører med 0,6 i promille enn at f.eks. naboen min gjør det (kjære nabo, jeg har ingen grunn til å mistenke deg, dette er bare et eksempel…). Siv Jensens bagatellisering av promillekjøring i artikkelen hos TV2Nyhetene kunne gjerne pressen ta mer fatt i – men dette konkrete tilfellet opplever jeg som overfokusering.

Det er grunn til å spørre om det er likhet for loven. Hvis herr og fru Hvermansen kjører med promile dagen derpå, er det ingen som smører saken utover i landets største nyhetsredaksjoner. Men når det gjelder en rikspolitiker – ikke spesielt fremtredende rikspolitiker, heller – da gjelder det andre vurderinger.

Kanskje verdt å tenke på når man kritiserer stortingspolitikerne for å ha ordninger som ikke er tilgjengelige for «mannen i gata»?

Det er nemlig slik at for stortingspolitikere gjelder det en helt annen bedømming av livsførsel fra den jevne velger. De forlanger at politikerne skal være som de selv – men når det viser seg at politikerne faktisk er akkurat dét, da kommer kritikken tett som hagl.

Jeg kjener ikke til at «mannen i gata» må finne seg i å bli hengt ut for tabbene sine i forbindelse med promillekjøring. Da syns jeg det er tvilsomt at stortingspolitikere skal henges ut for det samme, all den tid man stadig hører rop fra «folkedypet» om likebehandling av stortingspolitikere og andre innbyggere.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.