Fjern den barne- og kvinnefiendtlige kontantstøtten!

Da kontantstøtten ble innført var det en helt feil ordning, som Ap protesterte sterkt mot, men for døve ører.

Det viser seg at hver eneste kritiske motforestilling Arbeiderpartiet hadde, faktisk var riktig. Hver eneste!

Denne ulogiske bastarden av en løsning kan nå helt fint fjernes – Norge har tilnærmet full barnehagedekning, og vi utvider svangerskapspermisjonen og pappapermisjonen. De som vil være hjemme lenger med barna sine finnes det gode ordninger for – kontantstøtten har aldri vært en ordning for dem som vil være hjemme med barna, kun en ordning for dem som ikke vil ha barna sine i barnehager som mottar offentlig støtte. Innvandrere som holder ungene hjemme får dermed kontantstøtte, østeuropeiske gjestearbeidere med ungene utenfor landet får støtte, folk som sender ungene til svarte dagmammaer får støtte.

Hele 80 % av de som mottar kontantstøtte i Oslo, er innvandrere. Dermed motvirker kontantstøtten integrering av innvandreres barn, og gir dem et dårligere utgangspunkt enn om ungene i stedet hadde blitt sendt i barnehagen.

Kontantstøtten er barne- og kvinnefiendtlig. Barn isoleres fra andre barn og kvinner blir stående utenfor arbeidslivet.

Dette våset av en ordning må vekk, jo før jo heller.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.