Regjeringens lærersatsing fungerer!

Det ble tidligere i år bestemt at det skulle gjøres en storstilt satsing på lærerutdanningen hvor målet var bedre kvalitet, bedre kunnskap og økt rekruttering til læreryrket. Blant annet ved å opprette en nettside hvor målet var å få flere unge til å velge en lærerutdanning.

Allerede nå kan man se at regjerings satsing gir utslag. Ifølge VG har 21.472 håpefulle søkt opptak til lærerutdanning i år.Noen som er en økning på 3000 studenter i forhold til ifjor. Disse er fordelt på forskjellige typer lærerutdanning bla. lektor utdanning og 5-årig integrert mastergrads utdanning. En del av satsingen bestod i å få flere til å velge en 5-årig utdanning for å få bedre kompetanse blant lærere

For de som vil lese mer om regjeringens lærersatsing (også kalt GNIST) og for å lese om lærerutdanningen og hvordan du kan søke kan du gå inn på hardudetideg.no.

PS: Det er fortsatt ikke for sent å søke for de som måtte ønske det. Restetorget har fortsatt ledige plasser for de som måtte ha en lærer i seg.

Opptakskravene for å søke lærerutdanning er 3`er i norsk og matte og 3,5 i snitt.

Andre relaterte nyheter:
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2823657.ece

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.