Hvor mange fanger fra Guantanamo bør Norge ta imot?

Et av Barack Obamas valgløfter, var å legge ned fangeleiren på Guantanamo i løpet v et år. Nå har halve tiden gått, og kun én av fangene er løslatt. 229 sitter fortsatt i leiren – av disse er 60 klare for løslatelse.

Og da er spørsmålet: Hvor mange av disse 60 kan Norge ta imot for å hjelpe til med en raskest mulig stenging av leiren?

 Min mening er at vi ikke skal tilby oss å ta imot en eneste en.

USA bør selv ta ansvaret for fangene. Jeg opplever det urimelig at USA skal drive en slags “skylddelings-politikk” ved å inngå samarbeid med allierte land om at disse skal ta ansvar for folk som har sittet urettmessig fengslet i en amerikansk fangeleir – særlig etter den egenrådighet USA har utvist i spørsmålet omkring disse fangene helt fra første dag. USA må selv ta ansvar for det uføret de har skapt på Guantanamo.

USA er et av de største og rikeste landene i verden. Både fanger som skal løslates, fanger som skal etterforskes videre og fanger som skal stilles for retten for terrorisme har USA mer enn god nok samfunnskapasitet til å håndtere selv. Meg bekjent har ikke en eneste en av disse fangene noen form for naturlig tilknytning til Norge. Da bør de heller ikke få tilbud fra norske myndigheter om å komme hit.

Kommer det noen gang en henvendelse til Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre fra Barack Obama om dette, mener jeg de bør si nei. Hva mener du?

Nyheter om saken:
http://www.dagbladet.no/2009/07/19/nyheter/guantanamo/utenriks/usa/terrorisme/7261725/
https://sosialdemokraten.no/2009/05/06/norge-b%C3%B8r-si-nei-til-a-ta-imot-guantanamo-fanger.html

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.