Ny måling: Rødgrønt flertall! Høyre historisk lavt og Venstre under sperregrensa!

På dagens ferske meningsmåling får de rødgrønne partiene flertall på Stortinget! Arbeiderpartiet er Norges klart største parti, med en oppslutning på 34,7 %. Dette er en fremgang på et prosentpoeng siden forrige måling, og når vi også tar med at Arbeiderpartiet gjennomgående måles FOR LAVT om sommeren er dette rett og slett en strålende meningsmåling for Arbeiderpartiet!

Ellers gjør Venstre et veldig dårlig valg hvis målingen – som Sentio har gjort for Dagens Næringsliv – blir valgresultatet. Venstre får kun 3,7 % oppslutning, og er dermed under sperregrensa. Dvs at partiet vil ikke kunne kjempe om de 19 utjevningsmandatene – men må greie seg med distriktsmandat i Oslo og Hordaland. Når vi vet at partiets sentrale tillitsvalgte i fjor gikk med tanker om å oppnå mellom 10 og 15 % oppslutning ved årets valg, må disse tallene være ytterst deprimerende.

Også Høyre gjør det elendig på målingen, til tross for en liten fremgang siden sist. Med 12,5 % oppslutning ligger Høyre an til å gjøre sitt dårligste stortingsvalg siden Norge innførte kvinnelig stemmerett!

Hva så med Fremskrittspartiet, som hadde 30,3 % på dette byråets måling i mai, og den gang var jevnstore med Arbeiderpartiet? I juni falt de til 26,1% og på den nye målingen får de 29,1 %. Forskjellen mellom Ap og Frp på denne målingen har dermed økt fra 1,2 % i mai til 5,6 % nå.

SV går fram med 1,0 prosentpoeng til 7,8 %. Senterpartiet går noe tilbake, og ender på 5,1 % (tilbake 0,8). Dermed er de en liten tidel mindre enn Krf, som ender på 5,2 % i målingen (tilbake 0,8 der også).

Samlet framgang for de rødgrønne er altså 1,2 prosentpoeng. Og det er rødgrønt flertall på Stortinget.

Alt i alt en gledelig meningsmåling for de av oss som ønsker at den rødgrønne solidaritetsregjeringen skal fortsette sitt prosjekt i fire nye år.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.