Send asylsøkerne til Afrika, Frp. Og svar på et lite spørsmål…

Frp vil sende asylsøkere til land som mottar norsk bistand. Og uansett hvor asylsøkerne kommer fra, skal de sendes til Afrika – til et land som mottar norsk bistand der. Dette er et av Frps forsøk på å nedbygge Norge som humanitær stormakt.

Et annet tiltak i denne nedbyggingen, er å fjerne bistanden til alle land i Latin-Amerika, Afrika og Asia. Totalt skal Frp kutte bistanden til land i disse områdene med 85 %, kun nødhjelpsarbeid i forbindelse med katastrofer skal være igjen.

To standpunkter jeg er uenig i, og syns er hårreisende utfra mitt ståsted som internasjonal sosialdemokrat med et ønske om at mennesker i hele verden er sokidariske med hverandre. Å ta penger fra de fattigste i verden for ågi tilde rikeste i Norge er grensesprengende egoistisk.

Men likevel et standpunkt jeg respekte er Frps rett til å ha.

Jeg har likevel et lite spørsmål…

Når Frp skal ta vekk den norske bistanden fra alle land i Afrika, hvordan skal vi da kunne sende asylsøkere til land i Afrika som mottar norsk bistand…?

Edit: Statsminister Jens Stoltenberg tar i likhet med meg forslaget fra Frp på alvor. Og han støtter det ikke.

Til Verdens Gang sier han bl.a.:

– Dette er et urealistisk forslag. Jeg skjønner ikke helt hvordan Frp finner det naturlig å sende en enslig mindreårig fra Irak eller Afghanistan til Afrika.

Og videre:

– Den største vekstgruppen asylsøkere viser seg å være enslige mindreårige fra Afghanistan. Derfor jobber vi nå, i samarbeid med FNs høykommisær for flyktninger, med å opprette et barnesenter der.

Ja…dette virker fornuftig, og følger bra opp den rettferdige (men i noens øyne nokså harde) asylpolitikken regjeringen allerede fører.

Og det gir meg grunn til enda et spørsmål: Hvorfor mener Frp det er mer fornuftig å sende mindreårige afghanske asylsøkere til Afrika enn til et barnesenter i Afghanistan…?

Edit 2: Erna Solberg og Høyre er sterkt uenige med Frp i dette forslaget. Men på Sosialdemokraten.no kommenterer nestleder Lasse Gulbrandsen i Hedmark Høyre forslaget, og mener det er bedre å sende asylsøkee til Afrika enn å ha asylmotak i Norge – med unntak av mindreårige afghanske barn. De bør det brukes barnesenter i Afghanistan for, slik regjeringen jobber med. Les kommentaren i kommentarfeltet.

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.