Hvor mange hundre justismord vil Frp-politikken påføre Norge hvert år?

Frp går til valgkampen med krav om obligatorisk underlivssjekk av alle jenter med seg i valgkampveska. Hvis Frp mot formodning skulle få bestemme politikken på dette området de neste fire årene er spørsmålet: Hvor mange hundre justismord vil Frp påføre den norske befolkningen?

I dag presenterer både VG, Dagbladet, TV2 og en rekke andre nyhetsmedier saken om et norsk-somalisk foreldrepar som i lengre tid har opplevd den voldsomme belastningen det er å være varetektsfengslet og under politietterforskning for å ha utsatt to av barna sine for kjønnslemlestelse. Grunnen til fengslingen og etterforskningen er en leges undersøkelser av de to barna – undersøkelser som konkluderte med at barna var omskåret.

Med andre ord: En fremgangsmåte som er som snytt ut av nesa på Frps partiprogram!

Når det i mediedekningen snakkes om at det var «bare en vanlig lege» som kom til denne konklusjonen, tillater jeg meg å spørre: Hva er det som hindrer andre «vanlige leger» fra å komme til nøyaktig samme feilkonklusjon? Når Frp skal gjøre denne undersøkelsen OBLIGATORISK for alle jenter, betyr det at legene får voldsomt mye mer å gjøre enn i dag. I seg selv er dette betenkelig, tatt i betraktning at det er helseplager som har kraftig vekst og som kanskje burde vært viktigere å bruke tid på både å forebygge, på å diagnostisere korrekt og på å behandle – men får Frp politisk makt skal altså alle jenter gjennom denne påtvungne undersøkelsen hvert år.

Og da vil det bli en lang rekke av tilsvarende justismord som det vi har sett i dag.

For leger med SPESIALKOMPETANSE på kjønnslemlestelser er det svært få av i Norge. Og når en ordinær lege kan få seg til å feilaktig konkludere med at to jenter er kjønnslemlestet etter å selv ha undersøkt dem, da sier det seg selv at det både vil dukke opp lemlestelser som ikke er reelle og det vil bli oversett lemlestelser som er relle. Dagens nyhet er beviset på det.

Frp vil dermed utsette svært mange familier i Norge for den totale tilfeldighet, samtidig med at ansatte i helsevesenet får i oppdrag å kontrollere omskjøringer som de strengt tatt ikke har noen kompetanse til åvurdere.

Da er vi ved kjernen av problemet i Frps politikk – på dette området som på så mange andre: Standpunkter som kastes ut i mediene for å hisse opp velgerskarer og skåre galluppoeng på sjikane mot folk med mørkere hudfarge, er med på å rive ned det norske samfunnet dersom de gjennomføres. I dette tilfellet er det både helsevesenets tjenester for alle norske innbyggere OG rettssikkerheten til foreldrene som står på spill.

Rettssikkerheten til foreldre med innvandrerbakgrunn er neppe Frp særlig bekymret for. De har tross alt en annen hudfarge, og er Frps fremste skyteskive når partiet skal hetse seg fremover på meningsmålingene.

Men at de også gir tynt blaffen i at de påfører helsevesenet en oppgave de ikke har forutsetninger for å takle – og samtidig river ned helsetjenestene og helsekapasiteten for hele det norske samfunnet – burde bekymre også Frps mest ivrige klakkører.

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.