Rødgrønt flertall, Frp stuper, SV nesten jevnstore med Høyre!

På en helt fersk meningsmåling har de rødgrønne flertallet innen rekkevidde. 87 av stortingets 169 mandater vil komme fra de rødgrønne partiene dersom dette blir valgresultatet. I såfall er det et flertall for det rødgrønne regjeringsalternativet, og Jens Stoltenberg får fortsette som statsminister forden rødgrønne solidaritetsregjeringen. I tillegg ville partiet Rødt fått inn 2 mandater.

Dermed er det et forholdsvis klart NEI fra velgerne i målingen til å bytte ut dagens mannskap med en regjering der alles kamp mot alle preger det politiske ordskiftet, og der det er kav umulig å få øye på et troverdig og styringsdyktig regjeringsalternativ – ledet av en eller annen fra et eller annet av de nåværende opposisjonspartiene…

Arbeiderpartiet er det soleklart største partiet i Norge. Aps oppslutning er nesten like stor ALENE som oppslutningen Frp og H har TIL SAMMEN. Ap får 32,6 %, mens H +Frp samlet har 35,1 %.

SVs fregang i målingen er solid. Partiet går frem tilhele 11,3 % oppslutning, og puster dermed Høyre i nakken i kampen om å være Norges tredje største parti.

Samtidig går Frp påen stjernesmell av de sjeldne etter sitt landsmøte. Fra 25,2 % oppslutning FØR landsmøtet har Frp gått ned til 20,6 % oppslutning ETTER landsmøtet. Folk vil rett og slett ikke ha Frps politikk, og de vil ikke ha Siv Jensen som statsminister!

En svært hyggelig avslutning på mai måned, med andre ord! Eneste skår i gleden er at vinglepartiet Vensre er over sperregrensen på denne målingen, etter å ha vært under på forrige måling…

Her er tallenes klare tale:

Ap 32,6 (- 2,6)
Frp 20,6 (- 4,6)
H 14,5 (+ 0,5)
SV 11,1 (+ 4,5)
Krf 5,9 (- 1,4)
V 5,4 (+ 1,4)
Sp 5,3 (- 0,7)

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.