Frp-landsmøtets mest spennende tema: Blir Siv Jensen formann eller partileder?

Hva Frp ender opp med av politiske løsninger, er i grunn ikke spesielt spennnde. Frp er et parti som i svært liten grad har politisk innflytelse i Norge, og der de tillitsvalgte løper vekk fra partiprogrammet i rasende fart når det passer dem. I tillegg er de kjent for å ha ett standpunkt en dag, det stikk motsatte dagen etter – og for å tilsløre virkningen av de ulike standpunktene den tredje dagen.

Da er det mer spennende hva Frp-gjengen vil kalle sin fremste tillitsvalgte. Blir det partiformann, slik f.eks. Mao og Bresjnev ble omtalt, og slik Frp omtaler Siv Jensen nå? Eller blir det partileder, slik de fleste moderne partier omtaler sine ledere, bl.a. alle norske stortingspartier unntatt Frp?

VG og Dagbladet mener å vite svaret. Det blir partileder. Grunn: Landsstyret i Frp innstiller på dette overfor landsmøtet.

Det VG og Dagbladet ikke nevner, er at landsstyret innstilte på dette forrige gang Frp hadde landsmøte også. Men da fikk ikke endringen det nødvendige flertall – for i Frp trenger man 2/3 tilslutning fra landsmøtet for å kallesin fremste tillitsvalgte for partileder. Derimot er det nok med 1/3 tilslutning hvis man vil kalle vedkommende for partiformann.

Hva jeg selv syns? Vel… Hvorvidt Frp’ere kaller Siv Jensen for partiformann eller for partileder, er ikke så viktig.

Det viktigste er at de ikke får mulighet til å kalle henne statsminister.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.