Høyres landsmøte ble vendepunktet – nå vil «alle» stemme Ap!

Det er grunn til å være svært så takknemlig for at Høyre var tydelige på hva de vil med Norge da de hadde landsmøte. For det Høyre vil ha – det vil ikke velgerne ha.

Og som reaksjon løper de av sted til Arbeiderpartiet. Ap gjør et byks på målingen, og ender med en oppslutning på hele 35,8 %.

Dette er den klare tendensen å lese ut av den rykende ferske meningsmålingen som Høyres eget hovedorgan, Aftenposten, presenterer. Målingen er tatt opp like etter Høyres landsmøte – et landsmøte som fikk ganske enorm mediedekning. Det er tydelig at de politiske avklaringene ikke har gitt noe løft for Høyre – men et klart løft for de som står på andre siden av hovedskillelinjen i politikken.

De rødgrønne har omsider stortingsflertall på en måling igjen! Etter flere år med borgerlig stortingsflertall på målingene har det altså snudd. Høyres landsmøte ble vendepunktet! Velgerne ser at en stemme til høyresiden er en stemme til økte forskjeller i Norge, til mer privatisering og konkurranseutsetting, til skattelettelser til de rikeste i stedet for velferd for alle, til et hardere og råere arbeidsmarked med førre rettigheter for arbeidstagerne, til mer usikkerhet og utrygghet for jobber og for privatøkonomi.

Og til Erna Solberg eller Siv Jensen som statsminister.

Det vil ikke velgerne ha, rett og slett. Da stoler de mer på Arbeiderpartiet. Og da vil de heller ha Jens Stoltenberg til å lede landet.

Her er tallene:

Ap 35,8 (+ 2,5)
Frp 24,4 (- 2,0)
H 15,2 (- 0,4)
V 5,9 (+ 0,8)
SV 5,8 (- 0,6)
Krf 5,3 (uendret)
Sp 4,7 (- 0,9)

Og når tallene regnes om til mandater, gir de altså et knapt stortingsflertall for de rødgrønne!

Ogsåpå to andre målinger i dag går Arbeiderpartiet fram. På InFacts måling for VG får Ap en framgang på hele 4,2 prosentpoeng! På den målingen havner Venstre under sperregrensa med bare 3,7 % oppslutning. Her går Høyre kratig tilbake.

Også Dagens Næringsliv har en fersk måling der Ap går markant fram.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.