Sterk støtte til regjeringens Aker-politikk

Da staten i 2007 kjøpte seg inn i Aker, gikk politikere fra Høyre, Venstre og Krf fullstendig bananas. Og i vår har vi fått se samme pinlige skuespill – der fremtredende politikere fra de samme partiene (pluss Frp, som var for kjøpet i 2007, mot kjøpet i mars i år, for i begynnelsen av april, mot i slutten av april – og for igjen nå i mai) gyver løs på regjeringens industripolitikk med det statlige eierskapet i Aker som den fremste hoggestabben.

Nå får regjeringen sterk støtte fra folket.

I en meningsmåling i dag sier nesten åtte av ti velgere JA til denne typen statlig eierskap.

For meg – som sosialdemokrat – er dette ikke særlig vanskelig å forstå. Dette er jo en god måte å sikre norsk eierskap til industrien, norsk kompetanseutvikling, norsk verdiskapning og norske industriarbeidsplasser. Alternativet til statlig eierskap e enten stagnasjon og verdiforringelse – eller utflytting til andre land. At så mange er enie med Arbeiderpartiet i at dette er en god måte for staten å forholde seg til næringslivet på, er svæt gledelig.

Mulig at opposisjonspolitikerne etter seks uker med Aker-bråk også nå forstår hvor svak støtte de har for sin politikk i det norske folk, og derfor henfaller til vulgær personsjikane i stedet for å diskutere sak – slik Lars Sponheim gjorde i går.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.