Høyresidas våte drøm for norsk eldreomsorg?

Lever 97 år gamle Millvina Dean midt i norsk høyresides våte politiske drøm for eldreomsorgen?Jeg tror jeg har snublet over høyresidas våte drøm for norsk eldreomsorg!

97 år gamle Millvina Dean (bildet) nå fått 30.000 dollar fra Titanic-stjernene Leonardo DiCaprio og Kate Winslet fra USA. Årsak: Hun er ikke i stand til å selv betale for plassen på sykehjemmet der hun bor.

Når 97-år gamle pleiepasienter er avhengige av å enten klare seg uten sykehjemsplass, få almisser fra de rike eller å enten «jobbe for godene» eller selge eiendeler, da minner det mistenkelig om det politiske programmet Frp har gått til valg på gang etter gang i Norge, og som også Høyre på sitt landsmøte nærmet seg betraktelig.

Akkurat denne 97-åringen er mer heldig enn snittet for pleietrengende eldre i USA eller i det klassedelte Storbritannia der Millvina bor. Som 9 uker gammel baby var hun passasjer da Titanic forliste i 1912 – og er nå den eneste passasjeren som fortsatt er i live. Da det ble kjent at hun ikke var i stand til å beholde sykehjemsplassen sin uten å selge Titanic-klenodier, autografer etc, tok DiCaprio og Winslet affære og betalte regninga.

I Norge ville fellesskapet tatt regninga. Men det er slik det er i dag. Fremtida ser annerledes ut hvis høyresidas privatiseringsiver får ta overhånd,:eldreomsorgen settes ut på anbud til lavestbydende, offentlige velferdsgoder kastes vrak på og markedskreftene får styre fritt.

Da er det almisser, salg av eiendeler og eventuelt arbeid som er løsninga for de gamle og syke som sårt trenger sykehjemsplass.

Når Erna Solberg og Siv Jensen vandrer hånd i hånd mot velferdssamfunnets solnedgang og taktfast utbasunerer «Vi skal forandre Norge», så er det de private løsningenes overtagelse av velferdsoppgavene de først og fremst tenker på.

For de av oss som både har øyne og vil se, er det enkelt å se konturene av Frps og Høyres politiske drøm når vi skuer over havet til USA. Eller tilStorbritannias klassedelte samfunn dit Siv Jensen i forrige uke reiste og erklærte at hun skulle bli Norges Margareth Thatcher.

Og da er det også lett å slå fast: Det som er en drøm for noen er et mareritt for andre. 

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Bildet i bloggposten er forøvrig levert av www.wikipedia.org

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.