Frps og Høyres prat om valgfrihet var tomprat

103-åringen Haakon Lie får ikke lov til å velge sykehjem selv (faksimilebilde fra Scanpix)Høyrepartiene har styrt Oslo i 27 av de siste 31 år. Ved hver eneste valgkamp hører vi det samme mantraet fra dem: – Vi vil ha valgfrihet for de eldre. De skal selv få velge hvor og hvordan de vil tilbringe alderdommen, og hvem som skal gi dem omsorgstjenester.

Gang på gang viser det seg at dette er tomprat uten reelt innhold. Og i dag får vi se det igjen.

103-åringen Haakon Lie har ett ønske: Å få sine omsorgstjenester ved Bekkelagshjemmet. Det bli han nektet i Oslo – byen der Frp og Høyre styrer sammen, og der Frp har den ansvarlige byråden. Hva slags valgfrihet er det når en 103-åring blir nektet nettopp å velge selv?

Vi får håpe velgerne husker dette neste gang Høyre og Frp snakker om valgfrihet i eldreomsorgen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.