Ap fram til 34,1 % – Høyre den store taperen

En ny meningsmåling som Norstat har laget viser at velgerne ikke lar seg imponere eller skremme av opposisjonspartienes hardkjør mot regjeringen de siste månedene. I etterdønningene av hijab-bråk, blasfemidebatt, Aker/Røkke-strid og ellers en periode preget av ualminnelig harde utfall mot regjeringen fra en mer og mer desperat opposisjon, vokser Arbeiderpartiet på meningsmålingene! Med en oppslutning på 34,1 % er Ap på sitt beste nivå i innkjøringen til valgkampen på svært lenge, noe som lover svært godt for at Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister etter valget i september.

Like lyst kan neppe Erna Solberg se på tallene. Høyre er nede på 11-tallet også i denne målingen, og oppslutningen har bare gått nedover etter at partiet startet valgkampen i september i fjor. Jo mer folk får se av Høyres politikk, jo mer betenkt blir de med å stemme på partiet. Høyre er rett og slett et uinteressant parti – også for tradisjonelle Høyre-velgere. Denne konklusjonen trakk jeg allerede i mars. Da hadde Høyre en katastrofemåling med 13,4 % oppslutning. Nå er de altså på 11-tallet på flere målinger.

SV og Sp har lav oppslutning på målingen, men samlet sett har regjeringen styrket seg den siste måneden – takket være gode tall for Arbeiderpartiet. Hadde valget vært i dag, villeregjeringen ikke åttflertall i Stortinget. Det betyr at vi som fortsatt vil ha en flertallsregjering ledet av Jens Stoltenberg fortsatt har mye å gjøre fram mot valget i september. Grunnlaget for regjeringen kan legges ved enten:

a) At Ap holder dagens nivå og regjeringspartnerne vokser, eller
b) At Ap vokser ytterligere,mens de andre ikke faller ytterligere

Jo sterkere Ap står i Stortinget ettervalget, desto mer innflytelse på den felles politikken fra de rødgrønne vil Ap ha. Derfor tillater jeg meg å både håpe på alternativ B, og jobbe for det alternativet fram mot valgdagen.

Forøvrig: God stemning da jeg var på husbesøkrunde i Elverum i går. Rundt halvparten av de jeg traff på sa helt uoppfordret at de skulle stemme Ap i år. Kun én sa noe annet  – han skulle stemme Rødt! 3 nye medlemmer til Ap ble det også på de rundt 60 dørene det var noen hjemme på min runde. Med andre ord: Svært god stemning tidlig i valgkampen. Folk er glade i Arbeiderpartiet!

Høyre var det ingen som nevnte med et eneste ord…

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.