Norge bør si nei til å ta imot Guantanamo-fanger

Norge har fått henvendelse fra USA om å ta imot fanger fra Guantanamo. Dette bør vi si nei til.

USA bør selv må ta ansvaret for fangene. Jeg opplever det urimelig at USA skal drive en slags «skylddelings-politikk» ved å inngå samarbeid med allierte land om at disse skal ta ansvar for fangene, etter den egenrådighet USA har utvist i spørsmålet omkring disse fangene helt fra første dag. Derfor bør Norge si nei til å ta ansvar for fanger fra Guantanamo. USA måselv ta ansvar for det uføret de har skapt på Guantanamo.

USAs fengselsvesen er det største og mest omfattende i verden. USA bør gjennom dette selv ha gode muligheter til å håndtere problemene de har bidratt til å skape gjennom fengslingen uten lov og dom på Guantanamo. Hvis fangene fortsatt skal fengsles, er USA antagelig det landet i verden som har best forutsetninger for å ivareta dette. Og hvis de ikekskal fengsles – hvorfor i alle dager skal de til Norge når ingen av dem har noen naturlig tilknytning hit?

Dette er mitt råd til utenriksminister Jonas Gahr Støre og de andre som skal vurdere henvendelsen: Si nei.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.