Frp stuper på ny meningsmåling, de rødgrønne klart fram

Nok en meningsmåling bekrefter det jeg har kommentert flere ganger her på bloggen: Stadig flere ønsker at Jens Stoltenberg skal fortsette som statsminister for en rødgrønn regjering – og stadig færre ønsker Frps politikk og Siv Jensen som statsminister.

I dag offentliggjør Bergens Tidende en meningsmåling der Frp mister mer enn hver tiende velger som de hadde i forrige måned. Partiet går tilbake med hele 3,8 prosentpoeng – fra 29,& % i mars til 25,8 % nå. Høyre er ikke i nærheten av å veie opp for dette – med 13,2 % oppslutning står partiet på stedet hvil på en svært lav oppslutning. Samlet sett viser målingen at velgerne vender tommelen ned for den politikken som har skapt finanskrisen i verden.

Og de rødgrønne går altså fram, totalt er økningen for Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV på 2,8 prosentpoeng. Arbeiderpartietøker mest (+ 1,5) i prosentpoeng, mens Senterpartiet har den sterkeste forholdsvise veksten (fra 5,3 til 6,3). SV styrker seg noe fra 7,1 til 7,4. Krf (som har landsmøte denne uka) går litt ned,Venstre litt opp.

Samlet sett ville de tre rødgrønne partiene hatt 83 mandater dersom dette var stortingsvalg. Det mangler dermed kun få stemmer for å sikre fire nye år for Jens Stoltenberg og solidaritetsregjeringen hans.

Jeg minner om at målingen er tatt opp midt i det politiske bikkjeslagsmålet rundt Aker/statlig eierskap, og i etterdønningene etter debatt om hijab, blasfemi og andre saker der opposisjonen har benyttet enhver tenkelig anledning til å yre av sine største politiske kanoner mot regjeringen – og særlig mot justisminister Knut Storberget. Samtidig har demonstranter i tusentall ytret misnøye med regjeringen, både i Oslo (tamiler og politifolk) og i f.eks. Colombo.

Og i en slik politisk situasjon går altså regjeringen frem og opposisjonen tilbake. En fin innledning til årets 1. mai-feiring!

Det ligger an til en frydefull tid fram til valget 14. september.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.