Høyre faller og faller, Ap opp til 34,5 %

Da jeg tidligere denne måneden viste til to svært hyggelige meningsmålinger for Arbeiderpartiet, fikk jeg en kommentar fra nestlederen i Hedmark Høyre, Lasse Gulbrandsen. I den forbindelse passet jeg på å konstatere at Høyre fortsatt klorte seg fast på 11-tallet på meningsmålingene.

Slik er det ikke lenger.

I den rykende ferske meningsmålingen fra Norstat, smyger Høyre seg ned under 11-tallet – og får en oppslutning på skarve 10,8 %. Arbeiderpartiet gjør derimot et byks, og oppnår 34,5 % – en fremgang på 2,9 prosentpoeng på den siste måneden.

Midt i Aker/Røkke-saken, etterdønningene etter blasfemibråk og hijab-debatt – så flokker altså velgermassen seg om Arbeiderpartiet. Dette er et solid signal fra velgerne om hvem de ønsker at skal styre landet!

Ellers er det verdt å merke seg at Venstre, som begynner sitt landsmøte omtrent nå, får en oppslutning på 4,2 % – og dermed er over sperregrensa med et nødskrik. Sp går vesentlig fram, SV noe tilbake – og Krf stuper.

Her er tallene:

Ap 34,5 (+ 2,9)
Frp 30,3 (+ 0,6)
H 10,8 (- 2,5)
SV 6,5 (-0,4)
Sp 6,5 (+ 1,4)
Krf 4,8 (- 2,5)
V 4,2 (+ 0,5)
Rødt 0,8 (- 0,5)
Andre 1,5 (+ 0,5)

Med andre ord:

De rødgrønne går samlet frem med hele 4,4 prosentpoeng! Dette lover vanvittig bra for utviklingen fram mot valget!

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.