De rødgrønne fram 2,5 % – Frp tilbake 3,7 %

Det er en svært gledelig utvikling på målingen NRK kunne presentere i dag,og som gjengis i en rekke andre medier:

Regjeringspartiene går fram med totalt 2,5 prosentpoeng. Samtidig faller Frp med 3,7 prosentpoeng. Mye mulig skyldes deler av Frps kraftige nedgang at Frp-tilhengere har vært aktive i nettdebatter og på blogger, der de uhindret og uforstyrret har fått spre sitt hatefulle budskap og har fått demonstrre sin totale forakt for mennesker som tenker annerledes enn de selv gjør.

For Høyre er målingen krise. Med en oppslutning på 13-tallet er det stadig flere som stiller seg spørsmålet om Erna Solbergs framtid som leder i partiet. Og som jeg har sagt tidligere: Høyre er nå helt uinteressant – også for Høyre-velgere.

Jeg kan i farta ikke huske et bedre utgangspunkt enn dette for Arbeiderpartiet forut for en valgkamp. Alt ligger til rette for at velgerne vil gi fornyet tillit til det beste regjeringsalternativet: En Ap-dominert flertallsregjering.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.