Aker og Røkke har forregnet seg stort

Det er kanskje vanskelig å få med seg alle detaljer og alle fasetter i saken om aksjesalget mellom Aker Solutions og Aker Holding.  Men det er neppe nødvendig, heller. Inntrykket av at Aker og Røkke forsøker å sno seg og berike seg urettmessig blir bare sterkere og sterkere.

Aker og Røkke har forregnet seg kraftig. De har åpenbart regnet med at denne transaksjonen skulle følge følgende mønster:

1) Lose gjennom i styret i Aker Holding uten noe styr (tatt som «orienteringssak» i følge pressedekningen.
2) La det bli litt støy i mediene når salget var kjent
3) Holde fast på at en handel er en handel
4) Regne med at næringsvennlige sosialdemokrater i Arbeiderpartiet skulle roe ned pressedekningen, og sikre handelen

Det er bare det at Arbeiderpartiet jobber ikke på den måten.

Næringsminister Sylvia Brustad er krystalklar på at hun ikke aksepterer måten salget har skjedd på, og forlanger at saken skal behandles av generalforsamlingen. Utfra dimensjonene vi snakker om er det vanskelig åvære uenig med henne. Og det er uforståelig at Røkke & Co trodde at det i denne typen milliardhandler er tilstrekkelig med en orienteringssak på et styremøte.

Statsminister Jens Stoltenberg holdes løpende oppdatert. Og statens representant i styret for Aker Holding protesterer kraftig mot Røkke-gjengens påstander om at hun har avklart salget med departementet og fått klarsignal. Hun sier rett ut: – Aker har ført meg og hele styret bak lyset!

Nei, her tyder alt på at Røkke & Co urettmessig forsøker å sleipe til seg et salg som hverken fagstatsråden, statsministeren eller regjeringen som kollegium har akseptert – og da får Røkke også som fortjent. Staten setter foten ned, og etter alt å dømme må handelen omgjøres.

Arbeiderpartiet er et nærings- og industrivennlig parti som er opptatt av verdiskapning og å legge til rette for tunge aktører i næringslivet. Mon tro om Kjell Inge Røkkes selskaper i fremtiden må se langt etter samarbeid med Arbeiderpartiet og regjeringen dersom det finnes andre aktører man i stedet kan samarbeide med?

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.