Stadig færre vil ha borgerlig regjering

I en ny måling som Sentio har utført for Arbeiderpartiet, sier bare 41,2 % av velgerne at de ønsker en borgerlig regjering. Tilsvarende tall i desember var 48,4 %. Tilliten til de borgerlige partienes styringsdyktighet har med andre ord falt med 7,2 prosentpoeng på bare tre måneder.

Samtidig er det stadig flere som sier de vil ha en rødgrønn regjering: I desember ville 38,6 % at Jens Stoltenberg fortsatt skulle lede en regjeringskonstellasjon bestående av Ap, Sp og SV. I mars har tallene økt til 44,1 %.

Bloggere på høyresiden forsøker å bortforklare tallene med at det er Arbeiderpartiet som er oppdragsgiver. Men det var samme oppdragsgiver i desember – da målingene altså viste at det var mange flere tilhengere av en borgerlig regjering enn av en rødgrønn regjering. Dette med hvem som er oppdragsgiver er uinteressant – det er et seriøst meningsmålingsbyrå som har foretatt undersøkelsen, og endringene i velgermassen er såpass klare at det ikke er mulig å bortforklare med feilmarginer og annet.

Husk også at denne endringen har skjedd mens kritikken fra opposisjonen har haglet mot regjeringen i hijab-saken, blasfemi-spørsmålet, Gaza-krisen og andre saker.

Det er rett og slett stadig flere som vil ha en rødgrønn solidaritetsregjering enn en borgerlig kaosregjering.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.