Solid rødgrønt flertall, Ap over 36 % – og alene større enn Frp og Høyre!

I går meldte jeg at Høyre er et uinteressant parti, også for høyrefolk. I dag kommer bekreftelsen på at jeg har rett! Høyre er nede på 11-tallet i oppslutning, bare hårfint større enn SV. Arbeiderpartiet går fram, og får hele 36,2 % oppslutning!

Frp er nest størst, med en oppslutning på 23,7 %. De har imidlertid et hav fram til Arbeiderpartiet.

Totalt sett er det en solid majoritet av velgerne som støtter de rødgrønne partiene. Ved et slikt resultat ved valget 14. september fortsetter Jens Stoltenberg som statsminister for en flertallsregjering – med 91 av stortingsrepresentantene i ryggen!

Arbeiderpartiet alene er større enn Frp og Høyre tilsammen! Og SV alene er større enn Venstre og Krf tilsammen!

Her er de herlige tallene:

Ap 36,2 % (+ 1,1)
Frp 23,7 % (+ 2,9)
Høyre 11,5 (- 4,1)
SV 9,9 % (+ 1,5)
Sp 5,5 % (+ 0,8)
Venstre 5,0 % (- 1,8)
Krf 4,7 % (- 1,2)

Gærningene i Rødt havner på 0,9 %. Kystpartiet får 0,8 % og resten av småpartiene samler 1,7 %.

Som jeg har vært inne på før: Dette med hijab, blasfemi, radikal islamisme og andre marginale politikkområder – det spiller liten rolle for sosialdemokratiskevelgere. De er opptatt av trygge arbeidsplasser, fellesskapsløsninger, gode offentlige tjenester, forutsigbarhet, et seriøst regjeringsalternativ og kamp mot urettferdighet både i Norge og internasjonalt.

Legger også til at svært mange er godt fornøyd med statsministeren og regjeringen, i følge en ny måling.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.