Høyre er et uinteressant parti – også for høyrefolk

Er Høyre på rask vei ut av norsk politikk? Med oppslutninger helt nede på13-tallet er det lite som tyder på at Høyre vurderes å være et interessant parti. Ikke engang høyrefolk ser ut til å slutte opp om Høyre.

Høyre har ikke et begripelig regjeringsalternativ de går til valg på. De har ikke en troverdig løsning på arbeidsløsheten som truer. De tilbyr ikke velgerne et politisk alternativ i utenrikspolitikken som skiller seg fra hva de fleste andre partier allerede har av løsninger. De har ikke et selvstendig alternativ i innvandrings- og integreringspolitikken. Og de bruker mer tid på å klage, syte og spille på misnøye med rødgrønne løsninger enn på å meisle ut og selge inn egen politikk.

Dette blir lite spennende for velgerne. Og når selv høyrefolk ikke kjenner igjen partiet sitt, kan vi andre glede oss til det som ligger an til å bli historiens dårligste stortingsvalg for partiet Høyre.

Samme måling viser forøvrig noe økt oppslutning om regjeringspartiene. Arbeiderpartiet er landets soleklart største parti, og får 32,2 prosent oppslutning. Dette er rett nok en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng. Men SV og Sp går fram. SV med 1,4 prosentpoeng og Sp med 0,5 prosentpoeng. Totalt sett altså en liten økning for regjeringen – og et markert fall for det uinteressante partiet Høyre.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.