Velgerne mener tiden er inne for å være seriøse

I går kom NRK med en meningsmåling der alle regjeringspartiene styrket seg. Og i dag er det Aftenposten som presenterer en ny telling: Alle regjeringspartiene går fram, mens Høyre stuper. Arbeiderpartiet er helt oppe på 36,2 % på denne tellingen – som er tatt opp 9., 10. og 11. februar. Dermed tar tellingen opp i seg velgernes reaksjoner på blasfemidebatten, politiets uniformsreglement og forslaget om endret åremålsstilling for politidirektøren.

Tallenes tale er klar, og det er særlig tre elementer som er verdt å merke seg:

a) Med dette som valgresultat går det til et solid flertall for de rødgrønne partiene i fire nye år.

b) De spørsmålene som har hatt medieinteresse i det siste har liten eller ingen betydning for hvilket regjeringsalternativ velgerne vil ha.

c) Regjeringen belønnes for å føre en stødig og seriøs politikk innenfor de tunge politikkområdene som er viktige for folk: Finanskrisen, utenrikskrisen (Gaza/Israel) og klimakrisen.

Alt ligger an til at velgerne i september fornyer tilliten til en regjering som bekjemper urett både i Norge og internasjonalt, som ikke henfaller til lettvintheter for å score noen ekstra poeng på meningsmålingene og som tar klimautfordringene på alvor i stedet for å avvise at de i det hele tatt eksisterer. Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister. Kaoskameratene på høyresiden skal få krangle videre i fire nye år – i Stortinget, ikke i regjeringskontorene.

Heldigvis.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.