Frp-ordfører: Frps politikk er kolera!

Frps ordfører i Austevoll mener at Frps politikk er koleraFrps Helge André Njåstad (bildet) er ordfører i Austevoll. Og han snakker åpenbart rett fra levra når han til NTB denne uka har uttalt seg om hvorfor han bryter Frps klareste valgløfte fra valgkampen i 2007 – og øker eiendomsskatten for innbyggerne og næringslivet i Austevoll: Frps politikk er kolera!

Hadde dette kommet fra f.eks. en sosialdemokrat, ville Frps heiagjeng gått fullstendig banans. Men nå kommer det altså fra en av Frps egne ordførere – og da må vi velta dette for god fisk?

Uttalelsen er gjengitt i en rekke aviser og medier, bl.a. Adresseavisen. Her blir Njåstad spurt om hvorfor kommunen hans øker eiendomsskatten til tross for at Frå i forrige valgkamplovt eat de var garantisten for å avvikle eiendomsskatten der den allerede fantes, og ikke innføre den der den ikke var innført. «– Valget sto mellom pest og kolera. Vi valgte pest, sier ordfører Helge André Njåstad (Frp) i Austevoll».

Med andre ord: De valgte å øke eiendomsskatten for å få penger til å gi gode velferdstjenester til innbyggerne i kommunen (pest). I stedet kunne de valgt Frp-politikk og gitt skattelettelser samtidig med at de hadde kuttet i velferden (kolera).

Klarere enn det Frp-ordføreren sier det, er det vel umulig å få sagt det: Frps valgløfter er som kolera dersom de blir gjennomført.

Dermed løper Frp’erne fra egne valgløfter – og tar i stedet for seg av andre partiers fornuftige politikk. For en del av Frps velgere må dette fortone seg som et ran eller grovt tjuveri – men det gjør det forsåvidt for Frp-velgere alle steder Frp får makt. Det første det partiet gjører å henge ordførerkjedet rundt halsen. Det andre er å løpe så fort de kan vekk fra valgløftene sine.

Andre partier forsøker å følge spillereglene så godt de kan, men Frp virker å være mer opptatt av å løpe fra ansvaret for sine egne løfter.

Har Frp lært av dette, og river ut siden om nei til eiendomsskatt i sine neste partiprogrammer? Jeg tviler sterkt – de går nok til valg på å slippe koleraepidemien løs i 2011 også…

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.