Frp prøver ut kommunistmetoder – blir Norge et Stasi-land hvis Frp vinner valget?

Frp legger opp til metoder som hittil er best kjent fra kommunistiske og fascistiske staterFlere medier forteller at Frp legger opp til en organisasjonskultur som mest av alt minner om angiverisystemet i kommuniststatene og andre land med fascistisk styre. Rett nok er jeg kjent med at komunister fra Vietnam har vært i Norge og hatt samtaler med politikere fra Ap, Krf og Frp, men at det var Frp som skulle lære metoder fra kommunistene – og ikke kommunistene lære av de norske partiene – hadde jeg ikke fått med meg.

I følge Dagbladet mener valgforsker Frank Aarebrot at Frps organisasjonspraksis «minner om en oppfordring fra en gammel kommuniststat» og at det «kunne jo vært skrevet i en rekke ettpartistater i sin tid».

Den gangen da kommunistene fra Ho Chi Minh var i Norge og møtte Frp, fattet de «særlig interesse for Frps eliteskole». Og det er jo ikke så rart – her finner jo kommunistene mye de kjenner igjen; angiveri, utstøting av annerledes tenkende, masseeksklusjoner og annet snadder som både Pol Pot, kamerat Stalin, Le Duc Tho, Kim Il-Sung og en rekke andre tenkere og ledere fra gærningenes leir ville trykket raskt til sine bryst.

Nå er vel ikke Frp akkurat kjent for å beære de nevnte herrer. Men Ian Smith, Fransisco Franco, Pieter W. Botha, Augusto Pinochet, António de Oliveira Salazar, Papa Doc Duvalier, Ferdinand Marcos, Mobutu Sese Seko, Fulgencio Batista, Somozaene i Nicaragua og alle de andre internasjonale forbildene til Frp har vel heller ikke opptrådt særlig annerledes når alt kommer til alt?

Og såer spørsmålet: Hvis det tragiske skulle inntreffe at Frp på et eller annet tidspunkt skulle innta regjeringskontorene her i landet – bør vi da forberede oss på at de samme metoder de finner fullt ut akseptable innad i eget parti også vil bli ansett som fullt ut akseptable i samfunnet forøvrig? Er frykt for angiveri fra sine nærmeste og represalier fra sine overordnede den beste måten å skape et samfunn på? Eller å bygge opp et parti på?

Selv tror jeg ikke det. Men så stemmer jeg da heller ikke på Frp.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.