Ap 34,4 % – og rødgrønt flertall i ny måling!

En rykende fersk meningsmåling gir Ap en oppslutning på 34,4 %. Og det er et rødgrønt flertall på Stortinget i følge målingen, selv uten de to mandatene som partiet Rødt ligger an til å kapre!

Vi må faktisk helt tilbake til 1985 for å finne et valgresultat som var vesentlig bedre enn tallene i denne målingen. Ap kan dermed gå i retning av å gjøre sitt beste stortingsvalg på 24 år dersom målingen slår til og utviklingen fortsetter!

Også SV gjør en god måling. 8,1 % av velgerne sier de vil støtte SV, og dette er bare marginalt dårligere enn ved stortingsvalget for fire år siden.

Høyresiden sliter virkelig i motbakke. Frp får en oppslutning på 22,8 % og har dermed mistet mer enn en tredjedel av de velgerne som sa de ville stemme på partiet for bare et års tid siden. Også Høyre sliter i motbakke, med 16,6 %. Krf og Venstre ligger begge to i fare for å havne under sperregrensa. Verst er det for Krf, med en oppslutning på bare 4,4 %.

Rødt ligger an til å få to mandater, men selv uten disse to mandatene viser meningsmålingen rødgrønt flertall på Stortinget!

Selvsagt er 22,8 % til Frp for mye i mine øyne, og jeg regner med at velgerne vil fortsette å straffe dem i tiden fremover. En oppslutning noe særlig over 14-15 % ved stortingsvalget bør de ikke regne med. Men alt i alt er dette en svært gledelig meningsmåling som bærer bud om fire nye år med en regjering som bekjemper urett, finner solidariske løsninger og velger velferd og fellesskap fremfor nye skattelettelser til dem som har mest fra før!

Jeg minner om at meningsmålingen gir nær sagt klin likt resultat som Nationens måling for bare et par dager siden, og at det ikke er finanskrisen som sørger for at Arbeiderpartiet nå går fram måned for måned på målingene!

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.