Gledelige fall for Krf – de intolerantes og fordomsfulles parti

I følge valganalytiker Svein Tore Martinsen er Krf i ferd med åmiste grepet om det såkalte «Bibelbeltet». Fra å ha hatt 8 mandater i dette kjerneområdet i forrige stortingsperiode (2001-2005) kan partiet stå igjen med skarve tre representanter etter valget i høst.

Og bra er det. Krf fremstår som et intolerant og fordomsfullt parti; gammeldagse, moraliserende og med en ubegripelig sterk støtte til all mulig dævelskap Israel er i stand til å finne på mot den ikke-jødiske sivilbefolkningen både i eget land og i nabolandene.

Folk er heldigvis mer opplyste nå enn de var tidligere. Før kunne presteskapet og myndighetene lettere styre og kontrollere folk. I dag lar folk fornuft og selvstendige tanker få styre flere av sine valg, og de liker ikke tanken på at noen skal bestemme samfunnsutviklingen utifra levereglene i en flere tusen år gammel bok – skrevet for primitive stammesamfunn i Midt-Østen. At kirken og Krf stort sett har vært til hinder for likestillingskamp og homofiles rettigheter, hjelper heller ikke på profilen Krf har overfor velgerne.

Mange husker nok også at den forrige statsministeren fra Krf ledet Norge inn i vår første krig etter andre verdenskrig. At Bondevik ikke ville kalle krigen for en krig, var det også mange som reagerte negativt på.

I norsk politikk er det bare Frp som til tider overgår Krf i gammeldags tankegods, intoleranse og fordomsfullhet. Men i motsetning til Frp – som bygger sin intoleranse og fordomsfullhet på muslimhat og fremmedfrykt – baserer Krf seg på gudegitte diktater som basis for politikkutformingen.

Krf vil forhåpentligvis krympe enda mer, og på sikt forsvinne som parti i rikspolitikken. Tiden løper fra dem.

P.S. Krf har én person som de burde lytte mer til, Dag Jostein Fjærevoll. I dag er han ute og forteller hvor bra det vil kunne være med utvinning av olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen – stikk i strid med det synet Krf har inntatt etter å ha studert de hellige skrifter, og mye mer i retning av det rådet jeg har gitt på bloggen tidligere.

Nyheten finner du her:
http://www.vl.no/samfunn/article4461797.ece
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=568506
http://www.dagbladet.no/2009/07/14/nyheter/krf/innenriks/politikk/valg_2009/7186398/

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap