Hvor kort sutrepause tar politiet denne gangen?

1. juli skrev jeg «Nå har politiet gått for langt – og krevd for mye«. Da hadde Politiets Fellesforbund marsjert ut fra forhandlingsrommet, og sagt nei til 40.000 ekstra i årslønn for å jobbe én time mer i uka. Kommentarfeltet på bloggen min ble kjapt fylt av politifolk som konkurrerte i åovergå hverandre i beskrivelse rav hvor grusom hverdagen varfor politiet – selv om de etterhvert måtte innrømme at det kun gjaldt svært få av politifolkene, at det gikk svært lang tid mellom hver gang de hadde det ubekvemt, og at de fikk svært romslig kompensert for ubehaget – bl.a. i form av usannsynlig gode pensjonsbetingelser (verdt omlag 3 millioner pr. ansatt).

Og det dreide seg overhodet ikke om penger, mente de – alle som en.

I dag kommer en ny nyhet: Det er enighet mellom PF og justisminister Knut Storberget! Ny avtale er inngått.

Og utfra pressedekningen får politifolkene nå 15.000 kroner mer i året for å jobbe én time mer pr. uke. Altså 25.000 MINDRE enn det de sa nei til for en drøy uke siden.

Slå den!

Først vl jeg rose Knut Storberget for å ha holdt ut så lenge med en umåtelig jamring og stakkarsliggjøring av eget yrke som det politiet v/PF har drevet med. Dernest vil jeg si at den økte politikraften han nå har fått Arne Johannessen med på, er noe vi alle bør være takknemlige for. Fram til de økte kullene fra politiutdanningen er ferdigutdannet, vil denne økte politikraften være et kjærkomment tilskudd til kriminalitetsbekjempelse og -forebygging i Norge.

Unntakene fra arbeidsmiljøloven – som politifolkene mente var helt umulige å leve med i forrige uke – er tatt inn i overenskomsten. De har altså gått med på noe som for få dager siden var umulig å leve med. Men som plaster på såret får 6200 politifolk en EKSTRA lønnsøkning på 25.000 kroner på toppen av de allerede 15.000 nevnte. Altså totalt 40.000 kroner i året – som de sa nei til i forrige uke.

Med begrunnelsen at dette handlet ikke om penger, men om at de ikke kunne akseptere brudd på arbeidsmiljøloven.

Slå den også!

Knut Storberget tror at den langvarige konflikten ikke har skadet politiets omdømme. Der er jeg uenig med ham. Politiet v/PF fremstår som håpløse sutrere, som jamrer seg over høyere lønnsforhold og bedre arbeidsforhold enn en lang rekke andre yrksgrupper.

Jeg kan overhodet ikke se at dagens avtale innebærer noe som skiller seg vesentlig ut fra det PF sa tvert nei til i forrige uke. Og jeg kan overhodet ikke se at politiet v/PF har bidratt til særlig mye annet enn å stille seg selv til latter for hele landet.

Så får vi se hvor kort sutrepausen blir denne gangen. Desverre forventer jeg at jamringa er i gang igjen før vi aner ordet av det.

Edit: Ettersom VG velger å gjengi utdrag fra en Twitter-samtale jeg har hatt med en stortingskandidat for Oslo SV som også har tillitsverv i Politiets Fellesforbund, og denne bloggposten nevnes der, syns jeg det er greit å linke til artikkelen. VGs artikkel er forøvrig feil – samtalen begynte med at stortingskandidaten twitret følgende:

«AP har vist sin arbeiderfiendtlighet under politikonflikten»

Dette opplever jeg som spesielt av to grunner (gidder du ikke lese mer om småkjekling mellom meg og denne nedlatende stortingskandidaten for SV, så kan du i grunn stanse her…):

1) SVs statsråd Heidi Grande Røys har hatt MINST like stort ansvar som Knut Storberget i forhandlingene.

2) Det er temmelig lite kollegialt av en stortingskandidat for SV å gå til såpass hardt frontalangrep på samarbeidspartner Ap, særlig når det er Ap som i så stor grad har måttet ta støyten i denne konflikten.

Deretter fortsatte stortingskandidaten med angrep på meg, f.eks. at folk som meg var grunnen til at velgere forlot venstresiden og gikk over til Frp.

Men dette var jeg lykkelig uvitende om – for jeg fulgte ikke denne stortingskandidatens twitring. Da jeg ble gjort oppmerksom på twitringen hans, svarte jeg imidlertid «De eneste jeg kan huske å ha mindre respekt for enn sutrerne i PF er i grunn liv- og virkelighetsfjerne SV’ere». Hvilket jo er sant nok – men noe galt med tanke på gramatikken og rettskrivingen…

Og da fulgte SV’eren opp med å slå fast at alle Ap-politikee er «konforme broilermaskiner». Hva nå enn det er for noe…

Altså – selv om jeg ikke vet hva slags maskiner det der er, så skjønner jeg at det er en ny utskjelling fra stortingskandidaten.

Og så, uten at jeg hadde sagt noe mer, begynte han å hinte kraftig til min befatning med AUF-saken på 1990-tallet som årsken til at jeg nå var negativ til PFs aksjonsformer og metodebruk: «BjornJarle har kanskje hatt et par dårlige erfaringer med politiet og påtalemyndigheten tidligere kanskje?».

Hvorpå jeg svarte: «Meg bekjent har jeg ikke hatt dårlige erfaringer med politi/påtalemyndighet», for jeg opplevde ikke AUF-saken som en dårlig erfaring med politiet, vil heller si det var stikk motsatt.

Så fulgte han opp med: «Jeg merker meg at du mener kamp for arbeidsmiljø og forhandlingsrett er sutring»

Og jeg skrev tilbake: «Hvordan kan du merke deg noe slikt? Jeg har aldri sagt det. Uredelige SV-faen…»

Og dette har altså VG valgt å lage sak av. Man merker at det er sommer og agurktid…

Synd, forøvrig, at  stortingskandidater fra SV tillater seg å komme med nedsettende omtale av mennesker med tilknytning til samarbeidspartier, men ikke finner seg i å få svar på tiltale når de regelrett lirer av seg usannheter.

Og når akkurat denne SV’eren OGSÅ er tillitsvalgt i PF, da skal det svært lite til før han syns ting er for vondt og vanskelig…

Det kunne være fristende å ønske god bedring, men ettersom det er tvilsomt at det hjelper lar jeg det ligge.

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap