Folk som Jarle Trå bringer verden fremover

Jarle Trå har fått mye medieoppmerksomhet etterat han forsøkte å bli første nordmann til å bestige Mount Everest alene, uten ekstra oksygen. Noen har stilt spørsmål ved om det han driver med er rene tåpeligheter og hasardiøst spill med livet som innsats. Andre har ment at folk som selv utsetter seg for slike farer, ikke bør påvente hjelp hvis ting går galt.

Selv mener jeg at det folk som Jarle Trå som bringer verden fremover.

Å kun satse på det trygge og det aksepterte, utvider ikke menneskehetens horisonter. Dersom vi alle skulle leve et mest mulig konformt og identisk liv, ville verden vært et fattigere sted å leve. Det at folk som Jarle Trå utfordrer sine egne grenser, er med på å utvide virkeligheten vi lever i.

De bringer verden fremover.

Selvsagt bør fellesskapet stille opp for tindebestigere, polfarere, fridykkere, ekstremsportutøvere og andre som utfordrer både sine egne og samfunnets/menneskehetens grenser for hva som er mulig å få til. Storhet ligger i å lykkes med oppgaver som på forhånd virker helt uoverkommelige.

Og slik storhet bør vi alle være glade for å kunne medvirke til.

Hvorfor skal de som ønsker å bidra til å bringe verden fremover selv måtte betale dersom ulykken er ute? Har de ikke minst like mye krav på hjelp som det f.eks. alkoholnytere og røykere har når deres livsførsel viser seg å kreve kostbar etterbehandling?

Jarle Trå og andre som går foran fortjener honnør for det de driver med, ikke kjeft og sutring fra oss som gjerne lar strålene fra deres storhet lyse over oss – men som er raske til å sutre når noe går galt, eller når noe koster penger.

Nasjonale myndigheter bør se det som en viktig oppgave å støtte opp rundt dem som gårforan. Det har de heldigvis gjort i denne saken, og det håper jeg de vil fortsette med i tilsvarende situasjoner senere.

Jarle Trås hjemmeside: www.jarletraa.no

Presse: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap