Frp og Høyre vil lure etnisk norske jenter til å bruke hijab på skolen

På en grunnskole i Oslo, der Frp og Høyre har den politiske makta, blir nå etnisk norske småjenter tilbudt hijab. Av skoleledelsen!Dette til tross for at ingen av foreldrene har ytret ønske om noe slikt hodeplagg for barna sine – snarere tvert om: Foreldrene regarerer meget sterkt på tilbudet om hijab.

Så ser vi altså igjen Frp-koden i praksis: De går kballhardt ut i mediene mot bruk av hijab, men i byen der de selv har makta og bestemmer over grunnskolen – der blir etnisk norske jenter tilbudt å bruke hijab av grunnskolen.

Snart rykker Frp og Høyre ut for å tåkelegge, bare vent og se.

Det er dette som er Frp-koden: Si én ting, gjøre det stikk motsatte – og deretter tilsløre hva politikken og konsekvensene faktisk er.

Når vi vet hvor lettpåvirkelige barn i de laveste skoleklassene er, og hvor engstelige de er for å skille seg ut fra andre unger i samme aldersgruppe, er det helt åpenbart svært betenkelig at grunnskolen i Høyre- og Frp-styrte Oslo kommer med et slikt tilbud. Med over 90 % minoritetsspråklige elever ved den aktuelle skolen, vil presset på de norske jentene – sosialt og via skolens ledelse, og derved fra de styrende politikerne – være stort.

Det er dermed svært lett å konkludere med at Frp og Høyre vil lure etnisk norske jenter til å bruke hijab på skolen.

Edit 27. mai OK, la meg ta dette E K S T R A grundig, så det ikke er noen tvil om hva som er meningen min i saken… Og la meg vise det ved følgende sammenligning:

Frp-politikere har de siste ukene og månedene slengt om seg med påstander om at «den rødgrønne regjeringen har spilt bort hundrevis av milliarder fra Oljefondet». Bakgrunnen er at verdensøkonomien har endret seg på en mer voldsom måte enn noe menneske er i stand til å huske, samt at ansatte forvaltere har oppnådd en avkastning på fondet som Frps politikere er misfornøyde med.

Hvilken slutning kan vi trekke av Frp’ernes kritikk? Jo – at når noen gjør en jobb for fellesskapet, så er det regjeringen som politisk skal korsfestes dersom jobben ikke gir de resultatene som opposisjonen ønsker seg. Og dersom andre utviklingstrekk i samfunnet gjør at man er misfornøyde – så er det posisjonen som har skylda.

Da blir det også svært lett å konkludere slik jeg har gjort i dette blogginnlegget. Samme logikk som Frp bruker til å dunke i hodet på folk når de skal kritisere Ap og de rødgrønne bør brukes i de delene av landet og de politikkområdene der Frp har makt og beslutningsmyndighet.

Med andre ord: Frp og Høyre vil lure etnisk norske jenter til å bruke hijab på skolen!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap