Norges 5 mest oppbrukte politiske mediesaker

Sosialdemokraten.no liker topplister. Det vet vi at mange lesere også gjør. Derfor klemmer vi til med vår høyst subjektive kåring av Norges 5 mest oppbrukte politiske mediesaker:

1. Hijab-saken
Vi er rett og slett så dritt-og-møkka-lei som det går an å få blitt av å lese om denne saken. Visste du at det er startet en Facebook-gruppe for folk som er lei av å lese alle meningsløse spissfindigheter om hvem i regjeringen som EGENTLIG mente hva i denne saken, nye avsløringer om hvilke statsråder som sa hva på møter de rent faktisk ikke deltok på, opposisjonspolitikere som blir sjokkerte over bagateller og en presse som jager i flokk i denne saken og overhodet ikke gidder engasjere seg i de større politiske sakene? Den er startet med god grunn – maken til oppbrukt sak skal man lete lenge etter!

2. Kranglinga mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla
Er det ikke omlag 2 år siden dette i det hele tatt var interessant? Likevel kommer begge parter fortsatt med nye beskyldninger, nye «avsløringer», nye påstander og mer krangling. Hittil siste: «– Valla nektet meg å le!».

Vel… Ingen kan i allefall nekte resten av oss å le – både høyt og lenge over at dette fortsatt er en sak som kverner rundt i norsk offentlighet. LO-sjef Roar Flåthen er heldigvis ferdig med saken, la oss håpe mediene også snart er det.

3. Karita Bekkemellem
Akk o ve! Det er åpenbart ikke grenser for hvor interessant denne dama er – i egne øyne. Og jaggu følger pressen opp som lydig mikrofonstativ hver gang hun får et eller annet for seg. Som denne boka hun truer med å gi ut.

4. Frps skremsler om de farlige negermuslimkriminelle
Har du hørt uttrykket «One trick pony»? Frp er norsk politikks one trick pony – de har et eneste glansnummer, og bruker det i tide og utide. Nå har de i tre tiår mast oss huden fulle med skremsler om hvor grusom framtida vil se ut dersom ikke Frp får regjeringsmakt og får stanset de farlige negermuslimkriminelle før de ødelegger landet vårt. De siste ukene har Frp særlig kastet seg over Malmø – i trygg forvissning om at de fleste nordmenn ikke har særlig inngående kjennskap til byen, og dermed ikke selv vet at sludderet Frp farer med er rett og slett det – sludder.

Og fortsatt er det ingen verdens ting som tyder på at de er nærmere å få rett. Likevel – ponnyen danser rundt med det eneste trikset den kan…

5. Høyresidas sutring om samrøre mellom AP og LO
Hver gang høyresida innser at de har en for dårlig politikk, begynner de med tøys og tull om at Ap er i lomma på LO og at det er hemelig samrøre. Det er tydelig at de ser dette som en måte å få fokus vek fra svakhetene i egen politikk på. At kontakten mellom LO og Ap foregår i full åpenhet og overhodet ikke er hemmelig, ser ikke ut til å stanse høyresiden fra å strø rundt seg med tullet sitt – og det stanser heller ikke mediene fra å løpe høyresidens ærend.

Pengegavene fra samfunnets rikeste til Høyre, Frp og andre forblir hemmelige og skjulte – og uinteressante for mediene.

Det er jo lov å håpe på at disse fem sakene/saksområdene holder seg vekk fra mediebildet fremover. Men vi utsteder gjerne en garanti i form av veddemål på at dette dessverre ikke vil skje. Såpass godt kjenner vi norsk medievirkelighet.

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap