Karita Bekkemellem bagatelliserer kjønnslemlestelse

Karita Bekkemellem hverdagsliggjør omskjæringStortingsrepresentant Karita Bekkemellem er på vei ut av norsk politikk. Og når vi ser på den trivialiseringen av kjønnslemlestelse som hun nå bedriver, tillater jeg meg å si: Godt er det.

Jeg aksepterer glatt at det er ulike meninger om bruk av hijab, særlig i forbindelse med politiuniformen. Men det Karita Bekkemelem nå gjør, er noe helt annet.

Hun hevder at bruk av hijab (ikke som en del av politiuniformen, men bruk av hodeplagget i sin alminnelighet) er på linje med kjønnslemlestelse av kvinner.

Jeg håper at Karita Bekkemellem snakker om noe hun ikke har greie på. For hvordan kan det at voksne kvinner tar på seg et skaut være likestilt med at småjenter med tvang tas med til ikke-legekyndige, og i beste fall får avskåret eller splittet klitorishetten – i alvorligere tilfeller får fjernet hele klitoris – eller enda verre opplever sammensying av vulva med unntak av et hull på størrelse med en blyant, hvor menstruasjonsblod og urin såvidt kan passere…?

Kvinnelig kjønnslemlestelse er et inngrep som kan være meget smertefullt og som kan resultere i blodtap, sjokk og skader, og siden gi varige mén og smerter. Selve inngrepet kan gi kraftige blødninger som i verste fall kan være dødelig, og det kan medføre infeksjoner og stivkrampe. Noen følger av det å være omskåret kan være smerter i skrittet på grunn av mye arrvev, infeksjoner i urinveien, kroniske infeksjoner som kan gjøre kvinnen ufruktbar, og underlivssmerter generelt. Det kan føre til vanskeligheter med urinering og menstruasjon. Kjønnslemlestelse kan dessuten resultere i at kvinnen får komplikasjoner ved svangerskap og fødsel.

Altså omtrent som å bære skaut frivillig???

Mener du dette, Karita? Eller har du nok en gang uttalt deg flåsete og sleivkjefta om noe du egentlig ikke vet så mye om?

Det du bidrar til her er å hverdagsliggjøre kjønnslemlestelse av jenter. Kjønnslemlestelse kan jo ikke være særlig ille, når det er omtrent som å ta på seg et skaut.

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap