Saera Khans store problem, som hun ikke tar tak i

Etter flere måneders sykemelding tar stortingsrepresentant Saera Khan bladet fra munnen igjen:

– Jeg vil gjenvinne tilliten, sier hun – og beklager at hun har påført fellesskapet kostnaden for hennes spåtelefonsamtaler. Hun lover videre at den tiden hun har igjen på Stortinget skal brukes til å fokusere på politiske saker.

Det siste syns jeg er en selvfølge – det er vel dette som er årsaken til at sosialdemokratske velgere i Oslo stemte henne inn på Stortinget?

Noe annet som er en selvfølge er at hun har betalt tilbake pengene som oversteg «normalforbruket» for de andre representantene.

Men har Saera Khan egentlig forstått hva som er problemet?

Hun har ringt til spåtelefoner. Men det er ikke hovedproblemet. Telefonregningen har blitt høy, men det er heller ikke hovedproblemet. Hun har synliggjort at hun tror på spåkoner, og dermed gjort det mulig å stille alvorlige spørsmålstegn ved hennes integritet og seriøsitet. Men heller ikke dette er hovedproblemet – for det er en lang rekke fremtredende mennesker i Norge som baserer seg på f.eks. religiøse læresetninger som rettesnor både i privatlivet og i politikken.

Nei, Saera Khan. Dette som du fokuserer på i pressemeldingen din er ikke hovedproblemet. Og før du tar tak i hovedproblemet vil det være vanskelig for deg å «gjenreise tilliten hos velgerne» som du sier at er målet ditt.

Hovedproblemet er: Du løy så det rant av deg. Og når løgnene ble avslørt fant du på nye – og enda mer fantastiske historier – for å dekke over de  første løgnene. Slik sausa du deg inn i røverhistorier som ble mer og mer utrolige.

Og det er slike løgner som gjør velgerne dine forbanna. At du ikke kan stå for det du har gjort uten å spinne i vei på usanne bortforklaringer, det er der hovedproblemet ditt ligger. Selve saken var en bagatellmessig fillesak, den. Og den kunne du fort ha ryddet opp i. Men i stedet valgte du den veike utgangen. Og det er dét valget du sliter med nå.

Lær deg å innrømme feil du har gjort. Da er du mye nærmere å løse hovedproblemet ditt.

Kommentarer fra leserne:


Sosialdemokraten.no


Mastercard Kredittkort | Biler til salgs | | | | | | | | | | | | |
Sitemap